WELKOM OP TAKWERK.NL

Workshop

Zin om ook eens een stoel van boomtakken te maken, maar weet je niet goed hoe te beginnen?

Workshop: stoel van takken maken

Zelf een stoel maken van takken? Dat kan! In de gezellige werkplaats van 'De kleine zagerij' in Woerden bieden we nu een eendaagse workshop aan waarin we op een laagdrempelige manier aan de slag gaan met takken. Onder deskundige begeleiding maak je een mooie stoel maken van je eigen meegebrachte hout!

Na een heldere uitleg over ontwerp en constructie gaan we aan de slag. We maken slim gebruik van een mal die ons helpt met de vorm en proporties van de stoel. We beginnen met twee takken in de mal en positioneren ze zorgvuldig. Uitzoeken, kijken en plannen is erg belangrijk. Hoe lopen de krommingen van de tak? Wat kan ik het beste gebruiken voor de rugleuning? Stuk voor stuk voegen we takken toe en verbinden die met schroeven aan elkaar. Zo ontstaat er een fraaie en ook stevige rustieke stoel! Ondertussen vertel ik natuurlijk alles wat je wilt weten over hout. Als zitting krijg je een kant en klaar voorgevormde plaat multiplex die je naar eigen inzicht thuis kan bekleden/schilderen. De maat van de stoel is ongeveer 1 meter hoog, 55 cm. diep en 50cm. breed. 

-Voor deze workshop neem je zelf je eigen takken mee, het is natuurlijk het leukst om van je eigen materiaal een stoel te maken! Als je nog geen hout ter beschikking hebt, dan begint je avontuur thuis al: hoe kom je aan takken? Dat lijkt misschien moeilijk, maar met deze tips gaat het makkelijk lukken!

-Je hebt nodig: minimaal 15 takken (liefst wat meer), varieerend van 60cm. tot ongeveer 150cm. Dikte: minimaal 3 cm tot maximaal 6 cm. voor de constructie. De takken kunnen van elke boomsoort zijn en kunnen zowel gedroogd als vers gezaagd zijn. Krom of recht, net wat je hebt. Het liefst ook een aantal 'vorken', of takken met splitsingen/ dikke zijtakken er aan, dat vergemakkelijkt de constructie.

-Vanaf twee personen (max.4 personen) kan je de workshop boeken op je eigen voorkeursdatum (in overleg). Zowel door de week als in het weekend. 

-Individuele aanmelding: in overleg, als er meerdere aanmeldingen zijn, kan er wellicht een datum gepland worden voor open inschrijving.

-waar: werkplaats http://www.dekleinezagerij.nl in Woerden

-duur:10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur

-prijs: 75,00 euro per persoon

-inclusief: koffie, thee, limonade

-exclusief lunch, neem dus je eigen favoriete lunch mee

-aanmelding:  c.w.vanhalm@kpnplanet.nl

-vragen en info: Cornelis, 06 14679254 of c.w.vanhalm@kpnplanet.nl 

 

 

Privé Masterclass Rustiek meubelmaken

Als je serieus aan de slag wil met takken als bouwmateriaal voor tafels, stoelen en dergelijke dan is het handig als een ervaren bouwer je op weg kan helpen. In de privé Masterclass rustiek meubelmaken is er ruimte voor wat jij wilt weten en leren. Dus niet zozeer project gericht, maar meer kennis gericht. 

Ik maak nu twintig jaar rustieke meubelen en in mijn werkplaats deel ik alle tips en tricks over het werken met takken. Ik heb geen geheimen, ik vind het leuk om al mijn kennis te delen. Er is alle tijd en aandacht voor jouw specifieke project en interesses. Alle aspecten zijn bespreekbaar: zagen drogen, opslaan, schillen, ontwerp, technieken, afwerking.

Je kunt ook als je wilt je eigen hout/gereedschap meenemen ter beoordeling of om een start te maken met je project. In de werkplaats heb ik diverse voorbeeldwerkstukken ter inspiratie. Natuurlijk is er ook gereedschap: je kunt bijvoorbeeld leren werken met de penschillers van Veritas voor pen en gat verbindingen. Ook: mooie boeken ter inzage, handige adressen, koffie, thee, limonade en gezelligheid!

-tijd: ongeveer drie uur 

-waar: werkplaats http://www.dekleinezagerij.nl in Woerden

-Je kan de Masterclass boeken op je eigen voorkeursdatum (in overleg), zowel door de week als in het weekend.

-kosten: 75,- euro.

-aanmelding:  c.w.vanhalm@kpnplanet.nl

-vragen en info: Cornelis, 06 14679254 of c.w.vanhalm@kpnlanet.nl